Amsterdam Spanish Film Festival 2018 vindt plaats van 29 mei tot en met 3 juni

Amsterdam Spanish Film FestivalVan dinsdag 29 mei tot en met zondag 3 juni staat Amsterdam volledig in het teken van de Spaanse film. Amsterdam Spanish Film Festival is het enige Spaanse filmfestival van Nederland met een divers programma van Spaanse films, muziek en gastronomie. Tijdens de 4e editie biedt het Amsterdam Spanish Film Festival in zes dagen zo’n 25 speelfilms, maar ook live muziek, hapjes, wijnen, Q&A’s en workshops. Het festival vindt in de hoofdstad plaats in Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, Het Ketelhuis en – nieuw dit jaar – Cinecenter. Op dinsdag 1 mei wordt in Pathé Tuschinski een speciaal lanceringsevent georganiseerd, waarbij het volledige filmprogramma wordt gepresenteerd. De kaartverkoop voor Amsterdam Spanish Film Festival start eind april via de websites van de deelnemende bioscopen.

Tijdens het lanceringsevent op dinsdag 1 mei in Pathé Tuschinski maakt het Amsterdam Spanish Film Festival zijn programma bekend. Daarnaast wordt de thriller El Presidente (ook wel The Summit) van regisseur Santiago Mitre vertoond over de Argentijnse president die tijdens een topbijeenkomst van alle Latijns-Amerikaanse staatshoofden wordt geconfronteerd met een corruptiezaak waarin zijn dochter verwikkeld is. De spannende thriller is voor diverse prijzen genomineerd, waaronder voor Un Certain Regard tijdens de afgelopen editie van het Cannes Film Festival. Na de lancering en filmvertoning op dinsdag 1 mei vindt er een volledig verzorgde borrel plaats met Spaanse hapjes en wijnen om met alle aanwezigen het festivalprogramma feestelijk in te luiden. Tickets voor het lanceringsevent kosten € 12,- en zijn verkrijgbaar vanaf 26 maart via de website van Pathé Tuschinski.

[youtube SRW5UY4xhvk]

Hernán Blanco, de president van Argentinië, staat voor een belangrijke beslissing. Hij komt samen met politieke leiders voor een conferentie in het Chileense La Cordillera. De beslissingen die hij moet nemen, zijn niet alleen van belang voor zijn politieke carrière, maar een gecompliceerde situatie met zijn dochter is bepalend voor de rest van zijn leven. El Presidente wordt in de zomer van 2018 door distributeur Cinemien uitgebracht in de Nederlandse filmtheaters.

Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF)
Amsterdam Spanish Film Festival is een uniek initiatief dat een breed publiek in Nederland gelegenheid biedt om zich onder te dompelen in een zorgvuldige selectie van Spaanse cinema en Spaanstalige films uit Latijns-Amerika. ASFF wordt georganiseerd en geprogrammeerd door SIN FIN CINEMA en biedt de bezoeker niet alleen een overzicht van de nieuwste trends in mainstream Spaanse cinema, maar heeft ook oog voor  onafhankelijke, artistieke en experimentele Spaanse en Spaanstalige films.

Meer informatie: www.amsterdamspanishfilmfestival.com